Tapijt Gigant

Plissés/duettes

Home » Binnenzonwering » Plissés/duettes

Wilt u de juiste uitstraling qua raamdecoratie maar tegelijkertijd niet teveel gedoe? Wilt u kortom een prachtig product met een groots gebruiksgemak? Kies dan voor plissé- of duettegordijnen, want dit type raamdecoratie oogt hoogwaardig, is tevens het enige product dat u van bovenaf kunt openen en sluiten én het is breed toepasbaar. Deze zijn als raamdecoratie ideaal voor vrijwel iedere ruimte, zo ook voor ramen met een bijzondere vorm en dakramen. Tegelijkertijd kunt u er uw eigen ‘kleur’ aan geven. Wat dacht u bijvoorbeeld van transparante, licht doorlatende of verduisterende plisségordijnen? Of in een specifieke kleur, zoals zwarte plisségordijnen?

Waar u ook voor kiest, het gebruiksgemak is groot. Een plisségordijn bestaat uit een laag stof met horizontale plooien dat makkelijk te reinigen is. Per raam kunt u met een top down bottom up model de mate van privacy bepalen en hoeveel lichtinval u wilt. Met top down bottom up wordt bedoeld dat u zowel de boven- als onderkant kunt bedienen. Ideaal want zo kunt u de plissé in het midden van het raam hangen. Bepaal dus gemakkelijk de mate van privacy en lichtinval!

De bediening is eenvoudig via een optrekkoord of bedieningsgreep. De profielen zijn klein, hierdoor is een plisségordijn zeer geschikt voor montage voor welk raam dan ook. Tapijtgigant heeft keuze uit veel verschillende kleuren en materialen, waardoor de raamdecoratie één geheel kan worden met de ruimte.

Het verschil tussen een plissé en een duette zit hem in het aantal lagen. Zo heeft de plissé één laag en zoals het woord al doet suggereren heeft de duette er twee. Het grote bijkomende voordeel van de duette is dat het door de dubbele laag ook een isolerende werking heeft. Dat maakt het product dan ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld serres.